Președintele turc, Recep Erdogan: Dacă există vreun atac din partea YPG și a PYD împotriva Turciei, vom acționa fără să întrebăm pe nimeni

Președintele Turciei, Recep Erdogan, i-a transmis omologului său american, Donald Trump, că va acționa "fără să întrebe pe nimeni" dacă se va confrunta cu orice fel de atac din partea milițiilor kurde siriene YPG, informează joi mass-media turcă, potrivit Agerpres.

Iulia Iancu 0 comentarii

Președintele Turciei, Recep Erdogan, i-a transmis omologului său american, Donald Trump, că va acționa "fără să întrebe pe nimeni" dacă se va confrunta cu orice fel de atac din partea milițiilor kurde siriene YPG, informează joi mass-media turcă, potrivit Agerpres.

"Le-am spus clar acest lucru: dacă există vreun fel de atac din partea YPG și a PYD (aripa armată a YPG) împotriva Turciei, vom acționa fără să întrebăm pe nimeni", a afirmat Erdogan citat de ziarul Sabah.

Aprobarea de către Trump, înainte de vizita lui Erdogan la Washington, a planurilor privind înarmarea YPG (Unitățile de Apărare a Poporului kurd) pe măsură ce acestea avansează către Raqqa, bastionul din Siria al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a afectat discuțiile între aliații NATO, însă șeful statului turc nu a criticat în mod direct planul la Casa Albă.

Erdogan a subliniat îngrijorările Turciei cu privire la YPG, considerată de Ankara o extensie în Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizație separatistă care duce o sângeroasă luptă armată împotriva Ankarei din 1984 și este catalogată drept "teroristă" de Turcia și de aliații săi occidentali.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...