10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPrincipalele atentate impotriva turistilor din Egipt

Principalele atentate impotriva turistilor din Egipt

7 aprilie 2005: Doi francezi si un american sunt ucisi intr-un atentat sinucigas in bazarul Khan al-Khalilli din Cairo.

7 octombrie 2004: 34 de persoane – printre care numerosi turisti israelieni – sunt ucise si alte 105 sunt ranite intr-un triplu atentat sinucigas, comis in Peninsula Sinai, la hotelul Hilton din Taba si in doua campinguri de la Nueiba.

17 noiembrie 1997: Circa 62 de persoane – printre care 58 de turisti, majoritatea elvetieni si japonezi – sunt ucisi la Luxor, intr-un atac cu mitraliere si cutite, comis in fata templului lui Hachepsut. Atacul a fost revendicat de Jamaa Islamiya.

18 septembrie 1997: Zece persoane – noua germani si un egiptean – sunt ucise intr-un atentat impotriva unui autocar cu turisti, in fata muzeului din Cairo.

18 aprilie 1996: 18 turisti greci au fost raniti si alti 14 au fost raniti intr-un atentat in fata hotelului Europa, in apropiere de piramidele de la Gizeh. Atacul a fost revendicat de Jamaa Islamiya, care a afirmat ca viza, de fapt, turisti israelieni.

23 octombrie 1994: Jamaa Islamiya a revendicat doua atentate impotriva turistilor in care un britanic este ucis si cinci persoane – printre care trei britanici – sunt ranite.

27 septembrie 1994: Doi germani si doi egipteni sunt ucisi la Hurghada, la malul Marii Rosii. Doi militanti ai Jamaa Islamiya sunt spanzurati in 1995 pentru acest atentat.

26 august 1994: Un tanar spaniol este impuscat intr-un atac al islamistilor asupra unui autobuz care facea legatura intre Luxor si Sohag, in sudul Egiptului.

4 martie 1994: Jamaa Islamiya revendica un atentat impotriva unui vas de croaziera de pe Nil, in care o turista germana a fost grav ranita. Ea a decedat la 17 martie 1994.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă