Principesa Irina, fiica regelui Mihai, a fost ARESTATĂ în SUA. Motivul este incredibil! Vezi ce au decis magistraţii

UPDATE: Fiica regelui Mihai, Principesa Irina, va fi cercetată în libertate, alături de soţul ei, americanul John Wesley Walker. Un magistrat din oraşul Portland a decis ca Principesa, născută în ...

Rl online 0 comentarii

UPDATE: Fiica regelui Mihai, Principesa Irina, va fi cercetată în libertate, alături de soţul ei, americanul John Wesley Walker. Un magistrat din oraşul Portland a decis ca Principesa, născută în Elveţia, să fie monitorizată electronic, cu ajutorul unei brăţări, pentru a se asigura că nu va părăsi Statele Unite, transmite Realitatea.net.

Associated Press scrie că fiica Regelui Mihai a fost calmă pe durata audierilor. Irina Walker şi soţul său au pledat nevinovat în faţa tuturor acuzaţiilor. Magistratul a dispus eliberarea lor, până la următoarea înfăţişare în faţa instanţei, programată pentru luna octombrie. 

Procurorii americani au avertizat că Principesa ar putea încerca să ceară azil în Elveţia, motiv pentru care autorităţile i-au confiscat paşaportul şi i-au interzis să părăsească localitatea. Pe lângă dovezile privind pariurile ilegale, presa scrie că poliţia ar fi găsit în locuinţa familiei Walker marijuana, precum şi zeci de arme. Totuşi, oficialii nu au formulat alte capete de acuzare. 

_ _ _ _ _

Regele Mihai I şi întreaga familie regală speră că justiţia din SUA şi instanţele din Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă cazul principesei Irina, se arată într-un comunicat remis după ce aceasta şi soţul ei au fost arestaţi pentru organizarea unor lupte de cocoşi, transmite Mediafax.

"Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală speră că justiţia americană şi instanţele Statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz", se arată într-un comunicat remis Mediafax, vineri, de Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Regele Mihai I speră, de asemenea, ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze, "aşa cum este legal şi moral, de la început şi până la sfârşitul acestui nefericit eveniment", se mai arată în comunicat.

_ _ _ _ _

Principesa Irina, fiica regelui Mihai, şi soţul ei, John Wesley Walker, au fost arestaţi joi în Statele Unite pentru organizarea unor lupte de cocoşi, relatează portalul OregonLive.com, conform Mediafax.

John Wesley Walker, fost ajutor de şerif în Coss County, şi Irina Walker au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi la ferma lor din apropiere de Irrigon, în statul american Oregon, în perioada 1 aprilie 2012 - 19 mai 2013, potrivit procurorului.

Potrivit acuzării, luptele implicau zeci de cocoşi, echipaţi cu cuţite sau alte obiecte tăioase ataşate de picioare, luptând până la moarte într-un sport sângeros interzis în prezent în 50 de state americane.

Un arbitru supraveghea luptele şi concesionarii vindeau bere şi mâncare, iar cei care administrau acţiunea luau 10 procente din sumele pariate, potrivit acuzării.

John şi Irina Walker - împreună cu vecinii lor David Sanchez, 29 de ani, şi Aurelia Garcia Mendoza, 33 de ani, şi prieteni din Hermiston, Mario "El Cuba" Perez, 62 de ani, şi Jose Luis Virgen Ramirez, 48 de ani - au fost acuzaţi de operarea unor jocuri de noroc ilegale şi de sacrificarea ilegală a unor animale prin luptă la ferma soţilor Walker din Morrow County.

Pentru fiecare cap de acuzare, ei riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Agenţii federali au percheziţionat casele şi au arestat persoanele acuzate de participare la luptele de cocoşi din estul statului Oregon şi din Yakima, în Washington.

Alţi zece suspecţi, toţi bărbaţi, au fost arestaţi în Yakima Valley, la aproximativ 110 kilometri nord-vest de Irrigon.

Soţii Walker, şi-ar putea pierde ferma, situată la aproximativ trei kilometri sud de Irrigon, deoarece aceasta a fost folosită în scopuri infracţionale. Valoarea acesteia era estimată la 170.360 de dolari în 2011.

John Walker, în vârstă de 67 de ani, a fost sergent la poliţia din Myrtle Point, iar de la 1 august 1998 a lucrat pentru biroul şerifului din Coos County. El a părăsit postul la 30 iunie 2003, iar în ultimii zece ani nu se ştie cu claritate ce activitate a desfăşurat.

În 2007, Walker s-a căsătorit cu Irina Kreuger, fiica regelui Mihai şi a reginei Ana. Principesa Irina, în vârstă de 60 de ani, s-a născut şi a crescut în Elveţia şi s-a mutat în Oregon în 1983.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...