11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPrințul moștenitor saudit și-a facut coliție militară antiterorism

Prințul moștenitor saudit și-a facut coliție militară antiterorism

Arabia Saudită a lansat o coaliție antiteroristă formată din 40 de țări musulmane, în principal sunnite, cu sediul la Riad, pentru a lupta împotriva terorismului și grupărilor extremiste „până la dispariția acestora din lume”.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a deschis la Riad o reuniune a miniștilor apărării din țări din Asia și Africa, între care Pakistanul, Turcia și Nigeria, marcând lansarea acestei coaliții. Irak și Siria, țări ce reprezintă fronturi anti-ISIS nu fac parte din coaliție. Nici Iranul, acuzat de saudiți că sponsorizează terorismul. De asemenea, lipsește Qatar, care făcea parte din grupul țărilor din Golf, dar a fost sancționat tot la inițiativa Arabiei Saudite, pentru același motiv ca și Iranul, anume că sponsorizează terorismul.

Prințul Mohammed bin Salman a propus „o coordonare puternică, excelentă și specială” între membrii acestei coaliții în lupta împotriva grupărilor extremiste. Secretarul general al coaliției militare va fi generalul saudit Abdulelah al-Saleh.

„Coaliția noastră nu are ca obiectiv sectele, religiile, rasele. Dușmanul nostru este terorismul”, a declarat generalul Al Saleh.

„Reuniunea noastră este foarte importantă deoarece în ultimii ani organizațiile teroriste acționează în țara noastră fără să existe coordonare pentru a le combate”, a spus prințul moștenitor saudit. El a exprimat cu această ocazie solidaritatea participanților cu Egiptul, unde un atentat împotriva unei moschei s-a soldat vineri cu 305 morți, între care 27 de copii.

 

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă