Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO. Proteste de amploare împotriva Guvernului polonez. Milioane de femei au ieşit în stradă pentru a contesta legea care interzice avortul

Milioane de femei au ieșit, luni, în stradă, în Polonia, din cauza unui proiect legislativ care urmărește interzicerea totală a avorturilor, scrie BBC News.

Iulia Iancu 0 comentarii

Milioane de femei au ieșit, luni, în stradă, în Polonia, din cauza unui proiect legislativ care urmărește interzicerea totală a avorturilor, scrie Radio Poland.

Legea privind avortul în Polonia este deja foarte restrictivă, întreruperile de sarcină fiind permise în trei cazuri: când viața și sănătatea mamei sunt puse în pericol, când fătul are o afecțiune gravă sau când sarcina este rezultatul unui viol. Acest proiect este susţinut de Biserica poloneză și de Partidul Lege și Justiție (PiS), aflat la guvernare.  

Conform proiectului de lege, femeile ar putea face avort doar în cazul în care viața și sănătatea mamei sunt puse în pericol. 

 

În semn de protest, femeile din Polonia au refuzat să meargă astăzi la joburi, ieşind în stradă, îmbrăcate în haine negre, trimiţând umeraşe de sârmă premierului Beata Szydlo, care susţine legea propusă. Guvernul Poloniei a promis să readucă statul la rădăcinile tradiţionale catolice şi vede Uniunea Europeană ca parte dintr-o contra-revoluţie culturală.

În semn de solidaritate cu femeile din Polonia, de la ora 17.00, în faţa Ambasadei Poloniei, bucureştenii sunt invitaţi să lase o lumânare aprinsă şi un umeraş ca simboluri comemorative pentru toate femeile care au murit în urma întreruperii de sarcină în condiţii insalubre şi fără să beneficieze de ajutor specializat din cauza faptului ca avortul a fost şi este încă interzis.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...