Regina Elisabeta a II-a împlinește 91 de ani. Când vor avea loc evenimentele cu ocazia aniversării sale

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord împlinește, vineri, 91 de ani, însă ceremoniile pentru aniversarea sa vor avea loc în luna iunie când condițiile meteo permit astfel de manifestaț

Iulia Iancu 0 comentarii

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord împlinește, vineri, 91 de ani, însă ceremoniile pentru aniversarea sa vor avea loc în luna iunie când condițiile meteo permit astfel de manifestații. 

Regina Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary de Winsdor) s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, fiind fiica Prințului Albert, Duce de York, viitorul rege George al VI-lea. Elisabeta a II-a este șeful Casei de Windsor, Casa Regală a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În decembrie 1936, după abdicarea fratelui său, Eduard al VIII-lea, Ducele Albert de York a fost proclamat rege, sub numele de George al VI-lea. După ce tatăl său a urcat pe tron, Prințesa Elisabeta a devenit moștenitoare a tronului, având titlul de Alteța Sa Regală Prințesa Elisabeta.

Căsătoria cu Prințul Philip Mountbatten a avut loc la 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey din Londra, conform https://www.royal.uk. Prințul Philip a devenit, în urma căsătoriei, Duce de Edinburgh. Cei doi au patru copii: Prințul Charles de Wales, moștenitorul tronului (14 noiembrie 1948), Prințesa Anne (1950), Prințul Andrew (1960) și Prințul Edward (1964), opt nepoți și cinci strănepoți.

Regele George al VI-lea a murit la 6 februarie 1952, iar Elisabeta a fost proclamată suverană a Marii Britanii, sub numele de Elisabeta a II-a. Încoronarea oficială a avut loc la Westminster Abbey, la 2 iunie 1953, iar ceremonia a fost condusă de Geoffrey Fisher, arhiepiscop de Canterbury. Întreaga ceremonie a fost transmisă la radio, însă, pentru prima oară, a fost transmisă la televizor în întreaga lume. Reședința principală a monarhilor britanici este Palatul Buckingham din Londra.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...