12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialRomania are o contributie solida si profesionista

Romania are o contributie solida si profesionista

“Din momentul intrarii in UE – si sper din tot sufletul ca acesta va fi in 2007 -, Romania va juca un rol important in dezvoltarea strategiei de securitate la nivel european”, a declarat ieri ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, cu prilejul lansarii, la MAE roman, a volumului “Studii de securitate”.
Quayle a salutat “rolul important al Romaniei in operatiunile de mentinere a pacii din Irak, Bosnia, Afganistan si Kosovo”, “contributia solida, profesionista, apreciata de aliatii sai, inclusiv Marea Britanie”. Au fost amintite si “implicarea Romaniei in dezbaterile internationale”, ca si actiunile concrete din domeniul “securitatii soft – lupta impotriva traficului de droguri si de persoane”. “Este un moment potrivit pentru continuarea in Romania a dezbaterii chestiunilor de securitate, acum, cand aceasta tara este membru cu drepturi depline al NATO si, in scurt timp, va deveni membru al UE”, a apreciat ambasadorul britanic.
Seful diplomatiei romane, Mihai-Razvan Ungureanu, a subliniat ca lansarea volumului “Studii de securitate” este primul eveniment din cadrul programului “Cartea lunii la Ministerul Afacerilor Externe” si a salutat coincidenta fericita reprezentata de faptul ca aceasta carte a fost realizata in cadrul unei colaborari Romania-Marea Britanie (tara care va prelua, de la 1 iulie, presedintia UE).
Editat initial in limba engleza, volumul “Studii de securitate” este rezultatul colaborarii dintre Centrul pentru Studii de Securitate si Diplomatie de la Universitatea din Birmigham si un grup de universitari din Romania.
Volumul a fost realizat in cadrul proiectului “Studii europene in universitatile romanesti”, derulat de British Council in perioada 2001-2005.

Cele mai citite

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă