19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRomânul răpit în Nigeria a fost eliberat. MAE a confirmat această informaţie

Românul răpit în Nigeria a fost eliberat. MAE a confirmat această informaţie

Inginerul român, răpit, luni seara, în Nigeria, a fost eliberat. MAE confirmă informaţia. Cristian Nedelcu se află, în aceste momente, în custodia poliţiei. 

„Bărbatul a fost salvat, este liber acum. Poliţia şi localnicii care îl căutau l-au găsit. Este bine, este teafăr. A fost consultat şi este bine”, a declarat, la Digi24, Celestina Kalu, purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Delta.

Au apărut precizări, potrivit cărora, românul nu a fost răpit de o organizaţie teroristă, ci de gruparea infracţională care urmărea să ceară o răscumpărare. Aşa cum a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Ionuţ Vâlcu, statul român nu plăteşte răscumpărări. 

„Celula de criză a MAE, care a fost constituită din dispoziția ministrului, a acționat destul de rapid pentru eliberarea cetățeanului român și în strictă colaborare cu autoritățile nigeriene de la fața locului. Astfel de operațiuni sunt făcute întotdeauna cu maximă discreție și îndemnăm la maximă precauție tocmai pentru a nu periclita în vreun fel demersurile realizate pentru eliberarea cetățenilor aflați în aceste situații”, a adăugat Ionuț Vâlcu.

Inginerul Cristian Nedelcu și echipa sa au fost răpiți în Railway Village din provinicia nigeriană Agbor, în urma unui schimb de focuri între escorta sa și bărbații înarmați. Incidentul a avut loc luni, 10 octombrie.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă