19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRusia susține că impunerea de sancțiuni asupra Coreii de Nord este inutilă

Rusia susține că impunerea de sancțiuni asupra Coreii de Nord este inutilă

Impunerea de sancțiuni împotriva Coreii de Nord este "inutilă", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, informează agenția germană DPA citată de Agerpres.

"Rusia nu a sprijinit niciodată sancțiunile. Noi credem că aceasta este o abordare inutilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un comentariu publicat de agenția de presă de stat TASS.

Rusia și China, care se învecinează cu Coreea de Nord, au legături diplomatice relativ strânse cu această țară izolată. Cu toate acestea, ambele țări au criticat puternic programul militar nuclear nord-coreean.

Tensiunile în peninsula coreeană au escaladat în ultimele săptămâni, cu Statele Unite, un aliat puternic al Coreii de Sud, promițând să răspundă la amenințările nucleare nord-coreene cu forța militară.

Rusia susține că eforturile politice și diplomatice sunt cel mai bun mod de a detensiona situația în Peninsula Coreea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă