S-au împlinit șase ani de la debutul revoluției în Siria. Manifestații la București, în fața ambasadei regimului Assad. Care este mesajul opozanților

La șase ani de la izbucnirea revoluției poporului împotriva regimului lui Bashar al-Assad, sirienii opozanți din România au făcut, vineri, cu schimbul, în fața Ambasadei Siriei la București, între orele 10-12 și 14-16.

Adina Mutar 0 comentarii

La șase ani de la izbucnirea revoluției poporului împotriva regimului lui Bashar al-Assad, sirienii opozanți din România au făcut, vineri, cu schimbul, în fața Ambasadei Siriei la București, între orele 10-12 și 14-16. Mesajul poporului sirian către regimul Assad, ținut la putere de Rusia, Iran și Hezbollah: 


„În martie 2011 a început revoluția poporului sirian împotriva regimului profund corupt al clanului Assad. În martie 2017, poporul sirian continuă revoluția împotriva regimului criminal al lui Bashar al-Assad. Șase ani de rezistență, în care tragedia a trecut frontierele Siriei. Regimul criminal, ținut la putere de Rusia, Iran, ale căror interese primează drepturilor omului și legilor internaționale, continuă războiul împotriva propriului popor, un război ce durează mai mult decât a durat Al Doilea Război Mondial. Cu toate consecințele nefaste ce decurg, semnalate de Filippo Grandi, înalt comisar ONU pentru refugiați, într-un raport publicat recent: 4,9 milioane de refugiați; 6,3 milioane dislocați în interiorul Siriei; infrastructura de bază este în ruină; serviciile publice, de sănătate, sanitare, apa potabilă, instalațiile electrice nu există. La șase ani de la debutul Revoluției Demnității, copiii, care constituie jumătate din populația care încă se află în Siria, nu au școli, sunt în afara unui sistem educațional național, învățământul fiind întreținut cu eforturi uriașe prin strădania unor persoane particulare și a unor organizații caritabile.

UNICEF atrage atenția că o treime dintre copii s-au născut în război și nu cunosc alt mod de viață decât cel al încercării disperate de supraviețuire, suferind de multiple traume de război: foame, frică, răni cauzatoare de handicap, boli psihice, boli cauzate de malnutriție. Numai în anul 2015-2016,  UNICEF a documentat bombardarea intenționată a 140 de școli. Conform UNICEF, 2 milioane de copii din Siria nu au unde învăța, 8,4 milioane de copii se află în nevoie disperată de ajutor umanitar. 

Cu toate aceste nenorociri recunoscute la nivel internațional, regimul criminal al lui Bashar al-Assad continuă să susțină că se luptă cu teroriștii, continuă să joace rol de victimă. Muniția folosită de regim împotriva poporului sirian, catalogată de specialiștii de la ONU, este după cum urmează: gloanțe, obuze, bombe, butoaie cu trinitrotoluen, bombe cu napalm, bombe spărgătoare de buncăr, rachete încărcate cu focoase clasice, rachete încărcate cu focoase chimice, alte tipuri de rachete, inclusiv balistice, folosite de Rusia, ceea ce a dus numărul de martiri la un milion. :i carnagiul continuă. Putin, Assad, Iran, Hezbollah, aceasta este axa pornită împotriva revoluției poporului sirian, alianța diabolică pentru a distruge speranța de libertate a poporului. Bombardarea școlilor, bombardarea spitalelor, bombardarea piețelor publice, așa cred acești criminali că vor înfrânge Revoluția Demnității a poporului sirian. 

Dar, mai devreme sau mai târziu, poporul sirian, hotărât să trăiască o viață în libertate și demnitate, va învinge și-și va hotărî singur soarta. În numele a un milion de martiri, în numele deținuților torturați în închisorile regimului, în numele copiilor ce sunt viitorul Siriei, poporul va învinge această axă diavolească. Când se va termina cu așa-zisul război împotriva terorismului, va rămâne revoluția poporului. Și așa va fi până la înlăturarea regimului criminal al lui Bashar al-Assad.”

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...