Secretarul de Stat Rex Tillerson: Iranul neverificat are potenţialul de a parcurge acelaşi traseu pe care l-a urmat Coreea de Nord

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a acuzat Iranul de ”provocări alarmante continue” care urmăresc destabilizarea Orientului Mijlociu şi subminarea intereselori Americii în acea regiune.

Iulia Iancu 0 comentarii

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a acuzat Iranul de ”provocări alarmante continue” care urmăresc destabilizarea Orientului Mijlociu şi subminarea intereselori Americii în acea regiune, informează BBC, potrivit Mediafax.

"Iranul neverificat are potenţialul de a parcurge acelaşi traseu pe care l-a urmat Coreea de Nord”, a spus Tillerson.

Preşedintele Donald Trump a ordonat o revizuire a acordului nuclear cu Iranul, dar cu toate acestea, SUA admite că Teheranul se află în conformitate cu înţelegerea din 2015. Iranul a negat în repetate rânduri acuzaţiile lansate de Vest conform cărora încearcă să dezvolte arme nucleare.

Marţi, Washingtonul a acuzat Coreea de Nord că încearcă ”să provoce ceva”, după ce Phenianul a a încercat, fără succes, să efectueze un test balistic, în weekend. Ca răspuns, Coreea de Nord a spus că de acum astfel de teste vor avea loc săptămânal şi a ameninţat cu ”război total” în cazul în care armata SUA face vreo mişcare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...