Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a comparat mass-media americană cu presa sovietică: Multe instituții media funcţionează în acest spirit

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a comparat materialele mass-mediei americane în legătură cu presupusele informaţii secrete oferite de preşedintele Trump Rusiei cu presa din perioada sovietică

Iulia Iancu 0 comentarii

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a comparat materialele mass-mediei americane în legătură cu presupusele informaţii secrete oferite de preşedintele Trump Rusiei cu presa din perioada sovietică, informează The Associated Press, potrivit Mediafax.

"Era o glumă în Uniunea Sovietică că nu e nicio ştire şi ziarul Pravda şi nimic adevărat în ziarul Izvestia", a declarat Lavrov, care a adăugat că are "impresia că multe instituţii media americane funcţionează în acest spirit".

Oficialul rus a mai afirmat că nu înţelege care era "secretul" în condiţiile în care, în urmă cu două luni, Statele Unite a impus o interdicţie asupra transportării de laptopuri în cazul curselor aeriene decolate din mai multe state din Orientul Mijlociu.

Presa americană a relatat că Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate în cursul întrevederii pe care a avut-o săptămâna trecută cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi cu ambasadorul rus Serghei Kislyak. Potrivit unor foşti şi actuali oficiali americani, Donald Trump a început să discute detalii despre o ameninţare de tip terorist reprezentată de reţeaua Stat Islamic (IS) asociată transportării laptop-urilor la bordul avioanelor de pasageri. În acest mod, Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate şi ar fi periclitat o sursă esenţială de informaţii despre organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak. Preşedinţia SUA a respins acuzaţiile.

La scurt timp, preşedintele Donald Trump a replicat pe Twitter că în calitate de preşedinte are autoritatea să divulge ce vrea şi nu a negat că a discutat informaţii clasificate, informează The Associated Press.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...