Șeful diplomației ungare: Lipsa unor acţiuni eficiente ale Uniunii Europene privind migraţia îi pun în pericol atât pe cei care traversează Marea Mediterană, cât și pe cei care trăiesc în Europa

Șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, susține că neputinţa Uniunii Europene în gestionarea crizei migraţiei pune în pericol cetăţenii din Europa.

Roxana Petre 0 comentarii

Șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, susține că neputinţa Uniunii Europene în gestionarea crizei migraţiei pune în pericol cetăţenii din Europa, informează agenţia MTI, potrivit Mediafax.

 „Nu există timp de pierdut privind rezolvarea crizei migraţiei din Europa. Neputinţa şi lipsa unor acţiuni eficiente din partea UE îi pun în pericol pe cei care traversează Marea Mediterană şi pe cei care trăiesc în Europa şi care nu doresc să se preocupe în privinţa ameninţărilor teroriste", a spus ministrul ungar de Externe.

Totodată, el a mai precizat că Guvernul Ungariei este pregătit să participe la o misiune a Uniunii Europene pentru protejarea graniţei de sud a Libiei, iar eforturile sunt susţinute şi de Grupul de la Vişegrad.

Citând un raport estimativ, Peter Szijjarto a precizat că, zilnic, aproximativ 1.000 de imigranţi traversează graniţa de sud a Libiei şi se îndreaptă spre Europa. Ministrul a adăugat că ONG-urile care ajută la salvarea imigranţilor de pe mare s-au implicat deseori în traficul de fiinţe umane.

Guvernul Ungariei propune ca Uniunea Europeană să anuleze schema obligatorie privind distribuirea imigranţilor, întrucât „este nepotrivită" în rezolvarea crizei migraţiei şi „agravează" situaţia, afectând securitatea Europei.

În 13 iunie, Comisia Europeană a lansat procedurile de infringement împotriva Cehiei, Ungariei şi Poloniei, pentru faptul că nu au acceptat refugiaţi în cadrul planului comun de relocare a acestora.

Planul de relocare a 160.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia în alte ţări europene, în decurs de doi ani, a fost aprobat de UE în septembrie 2015, printr-un vot cu majoritate calificată. Dar până în prezent au fost relocate doar 20.000 de persoane, iar Cehia, Ungaria şi Polonia nu au primit niciun refugiat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...