Sondaj: La șase luni de la învestirea ca președinte al Statelor Unite, popularitatea lui Donald Trump continuă să scadă

La șase luni de la învestire, popularitatea președintelui american Donald Trump a scăzut la 36%, față de 42% în luna aprilie.

Roxana Petre 0 comentarii

La șase luni de la învestire, popularitatea președintelui american Donald Trump a scăzut la 36%, față de 42% în luna aprilie, arată un sondaj realizat de Washington Post-ABC News, citat de agențiile DPA și AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajului, procentul celor care nu apreciază activitatea lui Trump ca președinte a crescut cu cinci puncte procentuale, la 58%. Dintre aceștia, 48% au declarat că „dezaprobă puternic" activitatea președintelui SUA.

Totodată, sondajul relevă că aproape jumătate dintre americani (48%) văd conducerea țării în lume mai slabă de la învestitura lui Trump, în ianuarie, comparativ cu 27% care au declarat că SUA par mai puternice.

Jumătate dintre americani spun că cel de-al 45-lea președinte al SUA face o treabă mai proastă decât predecesorii săi, în timp ce doar 25% dintre americani au declarat că Trump se comportă mai bine decât foști președinți ai SUA. Cincizeci și cinci la sută dintre americani consideră că Trump nu face progrese semnificative pentru a-și atinge obiectivele anunțate în campania electorală de anul trecut.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion format din 1.001 adulți în perioada 10-13 iulie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...