Spionii lui Harvey Weinstein

Harvey Weinstein a folosit nici mai mult, nici mai puţin decât o „armată de spioni” pentru a-şi discredita acuzatoarele, potrivit „New Yorker”.

Gabriela Anghel 0 comentarii

Harvey Weinstein a folosit nici mai mult, nici mai puţin decât o „armată de spioni” pentru a-şi discredita acuzatoarele, potrivit „New Yorker”.

Publicația dezvăluie că celebrul producător de la Hollywood, căzut în dizgraţie în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală, a recurs la mijloace neortodoxe pentru sufocarea dezvăluirilor asupra presupuselor sale abuzuri, utilizând, prin intermediul avocaţilor, serviciile unor foşti agenţi secreţi ai firmei Kroll, una dintre cele mai mari societăţi de profil din lume, sau Black Cube, compusă în principal din foşti agenţi ai Mossadului, ori ziarişti din presa de scandal. Potrivit „New Yorker”, o ex-agentă israeliană, angajată a societăţii Black Cube, al cărei contract prevedea onorarii de cel puţin 200.000 dolari, a contactat-o pe actriţa Rose McGowan, una dintre principalele acuzatoare ale lui Weinstein, pretinzând că este o militantă pentru drepturile femeilor. Ea a înregistrat în secret ore de conversaţii cu McGowan, care se pregătea să-şi publice memoriile, „The Brave”, o carte ce îl neliniştea pe Weinstein.

Sub o altă falsă identitate, agentul Black Cube a contactat ziarişti care anchetau asupra prezumtivelor agresiuni sexuale ale lui Weinstein. Apoi, producătorul şi echipa sa anchetau reporterii în cauză, inclusiv vieţile lor personale şi sexuale, precedentele lor anchete şi potenţialele litigii, pentru a-i contrazice, discredita sau intimida. Articolul afirmă că Weinstein supraveghea personal progresele acestor anchete, unele orchestrate de avocaţii săi.

Ronan Farow, fiul Miei Farow şi al lui Woody Allen, autorul articolului din „New Yorker” şi ziarist aflat la originea dezvăluirilor, precizează că aceste practici sunt curente la Harvey Weinstein: de ani de zile el folosea detectivi pentru anchetarea jurnaliştilor care scriau articole critice împotriva sa.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...