20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSUA au trimis două portavioane în largul Asiei, într-o demonstrație de forță

SUA au trimis două portavioane în largul Asiei, într-o demonstrație de forță

Statele Unite au trimis două nave portavion şi grupurile navale aferente în vestul Oceanului Pacific, în perspectiva turneului preşedintelui Donald Trump în ţări asiatice şi pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, potrivit Mediafax.

Portavioanele USS Theodore Roosevelt şi USS Nimitz, escortate de numeroase alte nave militare, inclusiv submarine, au ajuns miercuri în zona de operaţiuni a Flotei a 7-a a SUA, în vestul Oceanului Pacific.

Un alt portavion, USS Ronald Reagan, este staţionat în Japonia, iar săptămâna trecută a efectuat manevre militare comune, pe fondul tensiunilor cu regimul Kim Jong-Un.

Prezenţa celor trei portavioane militare în Asia reprezintă un semnal adresat Chinei şi Coreei de Nord, consideră analistul postului CNN pe teme militare, John Kirby, fost amiral în Forţele Navale americane.

Statele Unite susţin aplicarea principiului libertăţii de navigaţie în zone din Marea Chinei de Sud revendicate de Beijing. La rândul său, Coreea de Nord a efectuat în ultimul an o serie de teste nucleare şi balistice.

Donald Trump va efectua un turneu în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine în intervalul 3-14 noiembrie.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă