10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTheresa May, despre negocierile privind ieşirea din UE: "Nu cred în niciun...

Theresa May, despre negocierile privind ieşirea din UE: “Nu cred în niciun caz că Marea Britanie trebuie să implore Uniunea Europeană. Este vorba despre reciprocitate”

Theresa May, şefa Guvernului britanic a declarat că Marea Britanie “nu trebuie să implore” în negocierile cu Uniunea Europeană privind Brexitul, informează Agerpres. Primul ministru a mai adăugat faptul că se vor ivi obstacole în acest proces, iar statul insular va aborda discuţiile ca un stat “independent și suveran”.

Şefa executivului britanic a reiterat ideea că prioritatea sa constă în a controla fenomenul imigraţiei, care ridică mari probleme celorlalte state din blocul comunitar.

“Multe persoane par să sugereze că ar trebui să tranșăm problema spunând ‘ei bine, am fost membri ai UE, când ieșim, ce putem păstra?’. În realitate, cred că trebuie să avem o abordare diferită, și anume ‘când vom ieși din Uniunea Europeană, vom fi o țară suverană și independentă, ce relație putem avea cu UE?’. Nu cred în niciun caz că Marea Britanie trebuie să implore Uniunea Europeană. Este vorba despre reciprocitate: un acord comercial bun ne va aduce avantaje atât nouă, cât și Uniunii Europene”, a declarat May la postul Radio 4 al BBC, citată de Agerpres.

Theresa May a subliniat ideea că Marea Britanie “va avea oportunitatea să controleze circulația (persoanelor) dintre UE”, odată ce se vor încheia toate procedurile pentru ieşirea din UE.

“Viața va fi diferită în viitor, însă vreau să mă asigur că va fi un succes”, a declarat ea la BBC.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă