Trump îi muțumește lui Putin pentru expulzarea diplomaților SUA din Rusia. De ce este satisfăcut liderul american

Președintele Donald Trump i-a mulțumit, ironic, președintelui Vladimir Putin pentru că a ordonat reducerea drastică a personalului diplomatic american din Rusia, informează, vineri, presa internațională.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Donald Trump i-a mulțumit, ironic, președintelui Vladimir Putin pentru că a ordonat reducerea drastică a personalului diplomatic american din Rusia, informează, vineri, presa internațională citată de Digi 24.

 „Acum avem mai puțin de plată”, a declarat, joi, liderul de la Casa Albă.

„Vreau să-i mulțumesc, pentru că încercăm să ne reducem costurile și, în ceea ce mă privește, îi sunt foarte recunoscător că a dat drumul unui număr așa de mare de oameni”, le-a declarat Trump reporterilor. „Nu au niciun motiv întemeiat să se întoarcă”, a adăugat președintele american. 

Putin a reacționat la sfârșitul lunii trecute la sancțiunile impuse de Congresul american și a cerut Washingtonului să-și reducă cu 755 de oameni personalul consular și de la ambasada din Rusia, care totalizează 1.200 de oameni. Diplomații și alți angajați au termen până în septembrie să-și părăsească posturile.

Însă mulți dintre cei vizați de decizia lui Putin sunt, foarte probabil, cetățeni ruși. Nu este clar dacă președintele Trump a glumit când a făcut acest comentariu, care constituie prima sa declarație mai substanțială referitoare la decizia liderului de la Kremlin, notează presa americană. 

Nicolas Burns, fost oficial de rang înalt în Departamentul de Stat, a scris pe Twitter că declarația lui Trump este „rușinoasă” și arată o lipsă de respect față de diplomați de carieră excepționali. Mai mult, președintele justifică astfel comportamentul abuziv al lui Vladimir Putin.

„Dacă a glumit, asta arată adevăratul său caracter”, a spus Burns.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...