15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou post TV a fost suspendat la cererea autorităţilor turce: Este...

Un nou post TV a fost suspendat la cererea autorităţilor turce: Este o ruşine pentru Europa

Operatorul european de sateliţi, Eutelsat, a fost obligat să suspende activitatea unui canal de televiziune kurd la cererea distribuitorului turc de audiovizual, scrie Ekurd.net. Decizia a fost denunțată de Federația Europeană a Jurnaliștilor.


Citiţi şi: Emisia unui post TV turc, întreruptă de poliţie. Televiziunea pro-kurdă este acuzată că răspândeşte “propaganda teroristă”

Autorităţile turce au efectuat un raid la sediul televiziunii pro-kurde din Istanbul, IMCTV, iar înainte de a întrerupe emisia, telespectatorii au putut vedea în direct cum zeci de jurnalişti erau adunaţi în mai multe birouri ale redacţiei, scrie Agerpres.


Autorităţile turce au decis să suspende pe o perioadă nedeterminată activitatea postului Med-Nuce TV.

“Suntem prezenţi în Turcia și, ca atare, trebuie să respectăm  cererile autorităților locale și, în special, RTUK, autoritatea audiovizualului din Turcia. RTUK ne-a rugat să suspendăm activitatea unui post kurd despre care se crede că ar încălca legile statului şi asta am şi făcut. ”, a declarat Rodolphe Belmer, directorul general al Eutelsat.

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor a condamnat această decizie, care adânceşte acţiunile de cenzură în mass-media, în urma puciului eşuat din 15 iulie.  

“Potrivit surselor FEJ, Eutelsat SA a fost supus unor presiuni din partea RtaoeK (Consiliul suprem al radio-televiziunii turce) pentru a suprima semnalul canalului Med-Nuce TV considerat drept canal de televiziune pro-PKK de către autoritățile turce. Cererea este urmare a interzicerii de către operatorul Turksat, la cerererea guvernului turc, a circa 20 de canale de televiziune și posturi de radio ale opoziției în virtutea stării de urgență’, a scris FEJ într-un comunicat.

Angajaţii postului Med-Nuce TV susţin că această acţiune poate fi considerată un sprijin acordat politicii represive din Turcia.

“Sistarea difuzării Med-Nuce este înainte de toate o rușine pentru Europa, dar și un semnal periculos care poate fi considerat ca un sprijin acordat politicii represive în Turcia”, au scris la rândul lor angajații canalului într-un comunicat, anunțând demararea unei acțiuni în justiție și o manifestație, citează Agerpres.

 

Partidul muncitorilor din Kurdistan (PKK) este considerat ‘terorist’ de Ankara. PKK este o organizație separatistă kurdă care luptă pentru independența teritorială a kurzilor din Turcia, în vederea creării unui Kurdistan independent.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă