Un sirian de 20 de ani, solicitant de azil, condamnat la cinci ani de închisoare în Germania. El este acuzat că ar face parte din gruparea Stat Islamic

Un sirian care solicitase azil în Germania a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare, pentru apartenența la organizația jihadistă Stat Islamic și pentru încălcarea legislației privind armele de război.

Roxana Petre 0 comentarii

Un sirian care solicitase azil în Germania a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare, pentru apartenența la organizația jihadistă Stat Islamic și pentru încălcarea legislației privind armele de război, potrivit agenției DPA, informează Agerpres.

Tânărul este acuzat că, în august 2015 a intrat în Germania ca refugiat, transmițând unei persoane de contact din cadrul organizației Statul Islamic (SI) informații privind ținte posibile ale unor atentate la Berlin, printre care poarta Brandenburg, piața Alexander din centrul metropolei și Bundestag-ul (parlamentul). De asemenea, este acuzat că a trimis Statului Islamic mesaje de pe telefonul mobil, în care se arăta dispus să organizeze atentate și să pregătească alți teroriști potențiali.

Un judecător a consemnat în sentință că condamnatul este „un sprijinitor hotărât al Statului Islamic" și „cel puțin de la jumătatea lui 2013 s-a identificat cu obiectivele SI".

Înainte de pleca în Germania, teroristul a lucrat la puncte de control ale SI din Siria și ca șofer pentru islamiști, aprovizionând cu alimente o tabără din Deir ez-Zor. El a fost condamnat și pentru că a luptat alături de SI în 2013. Sirianul nu a vorbit în timpul procesului care a durat patru luni și jumătate, dar a susținut prin avocat că nu este vinovat și respinge toate acuzațiile.

Sentința nu este definitivă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...