13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUn stat membru UE își va spori bugetul pentru Apărare și numărul...

Un stat membru UE își va spori bugetul pentru Apărare și numărul militarilor în următorii ani

Bugetul pentru Apărare al Poloniei va ajunge în 2018 la cel puțin 2% din Produsul Intern Brut (PIB), a anunțat, într-un interviu pentru cotidianul Rzeczpospolita, ministrul Apărării, Antoni Macierewicz, relatează luni agenția de presă PAP, potrivit Agerpres.

Cheltuielile pentru apărare ar urma să ajungă la 2,1% din PIB în 2020 și la cel puțin 2,5% din PIB în 2030, a precizat oficialul polonez. Președintele Andrzej Duda a promulgat o lege în acest sens la 23 octombrie.

Conform estimărilor Ministerului Apărării, bugetul pentru apărare al Poloniei ar urma să fie majorat cu aproximativ 18 miliarde de euro în perioada 2018-2026.

Macierewicz a explicat că această creștere va permite să "ne asigurăm abilitatea de a ne apăra și de a respinge orice agresiune, inclusiv amenințările hibride și cibernetice".

El a mai subliniat că legea va permite de asemenea Poloniei "să construiască un sistem de apărare aeriană eficient, inclusiv unul anti-rachetă".

Oficialul a spus totodată că, în conformitate cu noua lege, numărul militarilor polonezi va crește la 200.000.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă