WP: Președintele Trump nu va vizita zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei, în turneul său asiatic

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu va vizita Zona demilitarizată situată la frontiera dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord în cursul turneului efectuat în Asia...

Iulia Iancu 0 comentarii

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu va vizita Zona demilitarizată situată la frontiera dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord în cursul turneului efectuat în Asia, afirmă un oficial de la Casa Albă, deşi alte surse declaraseră că liderul american urma să ajungă la acest obiectiv, potrivit Mediafax.

Donald Trump se va deplasa în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine în intervalul 3-14 noiembrie. Iniţial, oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington afirmaseră că, în contextul tensiunilor cu regimul Kim Jong-Un, Donald Trump urma să viziteze Zona demilitarizată de la frontieră. Începând de la Ronald Reagan, toţi preşedinţii americani cu excepţia lui George H.W. Bush au vizita Zona demilitarizată situată la frontierele dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord.

În cadrul Administraţiei de la Washington au apărut disensiuni în legătură cu oportunitatea vizitei preşedintelui Donald Trump în Zona demilitarizată, existând temeri că acţiunea ar intensifica tensiunile cu Phenianul.

Însă un oficial de la Casa Albă susţine, sub protecţia anonimatului, că problema nu este securitatea, ci programul încărcat al preşedintelui SUA, care, după întrevederile cu lideri sud-coreeni, va vizita Baza militară americană Humphreys, situată la sud de Seul.

"Problema nu este privind securitatea. Ideea este că suntem invitaţi într-o vizită de stat de către preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In. Ne-a invitat să vizităm Baza Humphreys... Nu cred că acest lucru transmite vreun mesaj negativ", a afirmat oficialul de la Casa Albă pentru cotidianul The Washington Post.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...