10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de milioane de ruşi participă la un exerciţiu militar în cazul...

Zeci de milioane de ruşi participă la un exerciţiu militar în cazul unui eventual atac nuclear, chimic sau biologic

Guvernul rus a lansat un exerciţiu militar de apărare civilă în eventualitatea în care statul ar fi ameninţat cu un atac nuclear, chimic sau biologic, venit din partea Vestului. În cadrul antrenamentului au fost implicate nu mai puţin de 40 de milioane de cetăţeni, transmite The Independent.

Acest exerciţiu a fost lansat cu ocazia Zilei Apărării Civile şi se va desfăşura pe parcursul a 4 zile, fiind organizat în contextul în care relațiile dintre Rusia și Statele Unite sunt extrem de tensionate, după ce cele două țări nu au reușit să ajungă la un acord privind cooperarea în Siria.

Ministrul Apărării Civile a menţionat pe site-ul oficial faptul că această simulare are ca scop verificarea modului de organizare a serviciilor de urgenţă şi a instituţiilor de profil în timpul unui eveniment care ar putea reprezenta un pericol pentru cetăţeni.

“În cadrul exerciţiului se va avea în vedere modul în care funcţionează sistemul de protecţie împotriva atacurilor radioactive, chimice şi biologice asupra civililor. De asemenea, avem în vedere şi verificarea modului în care instituţiile de specialitate răspund în astfel de situaţii. Prioritatea noastră este să învățăm populația cum se face evacuarea din zonele cu un potențial risc.”

Acest eveniment nu este un episod singular. În Rusia se organizează periodic astfel de exerciţii, iar participarea unui număr atât de mare de cetăţeni nu este o surpriză. Recordul a fost atins în anul 2013, când, 60 de milioane de oameni au participat la o simulare similară.

 

 

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă