Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului din Alba Iulia continuă

Intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului din Alba Iulia continuă

Intervenţia pompierilor pentru lichidarea focarelor rămase în perimetrul fabricii de condimente din Alba Iulia continuă, luni seară acolo rămânând două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, împreună cu membrii serviciului privat pentru situaţii de urgenţă.

Rl online 0 comentarii

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, intervenţia pompierilor pentru lichidarea focarelor rămase în perimetrul fabricii de condimente Solina va continua.

Datorită reducerii considerabile a focarelor de incendiu existente sub elementele de construcţie prăbuşite, începând cu ora 19.00, intervenţia este reorganizată: Astfel, intervin două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă sprijiniţi de membrii Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al Solina România.

"În cursul zilei de mâine, pompierii vor acţiona ajutaţi de utilaje grele (puse la dispoziţie de un operator economic contractat de Solina) care au rolul de a facilita accesul spre focarele de incendiu ascunse", spun reprezentanţii ISU Alba.
Potrivit Inspectorarului General pentru Situaţii de Urgenţă, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.00, un incendiu violent a izbucnit la o hală de producţie de condimente din Alba Iulia.

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere.

La faţa locului au intervenit iniţial 12 autospeciale, fiind trimise echipaje de pompieri din Cluj, Sibiu şi Hunedoara. 

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Alba au stabilit că incendiul nu a degajat substanţe periculoase peste cotele normale.

Abia după ce focul va fi stins, autorităţile vor putea începe cercetările pentru a stabili care a fost cauza izbucnirii incendiului.

Incendiul se manifestă la fabrica Supremia, aparţinând Grupului Solina, cel mai mare producător de condimente din România.

Supremia Grup a fost o companie construită de la zero de către omul de afaceri Levente Bara, din Alba Iulia. În urmă cu un an şi jumătate acesta a vândut fabrica Grupului Solina.

Grupul francez Solina a anunţat că nu va renunţa la activităţile de producţie din România, în urma incendiului care a distrus fabrica de condimente din Alba Iulia şi că în perioada următoare activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale companiei din Europa până la remedierea situaţiei din ţara noastră.

Comentarii

loading...