Intervenţii ale autorităţilor din cauza vremii nefavorabile în Capitală și în alte două județe

Intervenţii ale autorităţilor din cauza vremii nefavorabile în Capitală și în alte două județe

Autorităţile au intervenit, miercuri dimineaţă, în Capitală şi în judeţele Giurgiu şi Teleorman pentru a îndepărta efecte ale vremii nefavorabile. În Bucureşti, pompierii au îndepărtat un copac căzut pe un autoturism, dar şi pe carosabil.

Rl online 0 comentarii

”Pe fondul vremii nefavorabile, în această dimineaţă s-au produs trei situaţii care au presupus intervenţia autorităţilor. Astfel, în municipiul Bucureşti, pompierii au acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism şi pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuvenă  Uzun, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri. Echipele administratorului de drum au intervenit pentru scoaterea vehiculelor în afara părţii carosabile”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

De asemenea, între localităţile Merişani şi Guruieni din judeţul Teleorman, un camion nu a mai putut urca o pantă şi a blocat parţial tronsonul de drum.

”La acest moment, în zona intervine un echipaj al ISU Teleorman împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Merişani, pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp”, au mai spus reprezentanţii IGSU.

Din cauza vântului puternic au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanţa, Agigea şi bara Sulina.

În continuare, aproximativ 4.900 de pompieri cu şenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte maşini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate in această perioadă.

Şaptesprezece judeţe sunt, miercuri, până la ora 20.00, sub cod galben de ninsori viscolite, depuneri de zăpadă, gheaţă şi intensificări ale vântului. 

Comentarii

loading...