Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Potop în județul Timiș! Evacuări din cauza codului roșu de inundații

Potop în județul Timiș! Evacuări din cauza codului roșu de inundații

Opt persoane, respectiv trei adulţi şi cinci copii, au fost evacuate, joi, de pompieri din locuinţele afectate de ape în zona Fârdea, din estul judeţului, unde este cod roşu de inundaţii, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş.

Rl online 0 comentarii

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că, având în vedere situaţia creată de ploile abundente şi creşterea alarmantă a cotelor pe anumite râuri din judeţul Timiş, comanda inspectoratului judeţean a dispus creşterea capacităţii operaţionale, prin chemarea pompierilor aflaţi în turele libere, la Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi Staţia de Pompieri Făget.

"Peste 100 de pompieri cu mai multe motopompe de mare capacitate, motopompe transportabile şi electropompe sunt pregătiţi să intervină în zonele cu pericol de viituri şi inundaţii. În urma ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi în localitatea Fârdea, s-a produs o viitură care a afectat 13 gospodării. Pompierii au evacuat trei adulţi şi cinci copii din locuinţele afectate. Au fost evacuate, de asemenea, mai multe animale domestice şi bunuri materiale", a afirmat Megherea.

Din cauza ploilor, s-au format torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide şi depăşiri de cote la Gladna (bazinul superior, în amonte de acumularea Surduc).

Un număr de 40 de pompieri intervin pentru evacuarea apei cu trei motopompe de mare capacitate şi continuă evacuarea bunurilor din locuinţe.

Pe de altă parte, prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, a convocat, joi dimineaţă, o şedinţă la care au participat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Administraţiei Bazinale de Apă Banat şi ai ENEL pentru a se stabili intervenţiile care se impun de urgenţă, având în vedere creşterea cotelor apelor din mai multe zone ale judeţului.

Totodată, au fost trimise avertizări către toate primăriile din respectivele zone şi s-a cerut activarea Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, instituirea permanenţei la primării, verificarea stocurilor de materiale, conform Planurilor de apărare împotriva inundaţiilor ale localităţi.

Prefectul a cerut tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne să fie pregătite pentru a ajuta la intervenţii. Conform prognozei meteorologice, ploile vor continua şi în zilele următoare.

Comentarii

loading...