4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiÎnvățământ online chiar și în localități cu puține cazuri de infectare cu...

Învățământ online chiar și în localități cu puține cazuri de infectare cu Covid-19

Cu doar cinci zile rămase până al începutul anului școlar 2020 – 2021 incertitudinea este cuvântul de ordine în ceea ce privește modul în care se vor desfășura orele începând de luni. Mult-așteptata hartă a incidenței cazurilor de Covid-19 limpezește lucrurile doar în ceea ce privește situația în care se aplică scenariul Roșu, impus de o rată de infectare de peste 3 persoane la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Sunt 43 de localități la nivelul întregii țări, cele mai multe în județul Arad, majoritatea așezări rurale dar și orașe mai mici ca Făurei (Brăila) ori Ghimbav (Brașov), unde este clar, școala se va face doar online și sub condiția existenței mijloacelor tehnice necesare și a accesului la internet.

O situație aparte este dată de unitățile de învățământ din localitățile cu mai puțin de un caz nou de infectare cu Covid-19 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, situație în care elevii ar trebui să fie toți primiți în clase la 14 septembrie. În realitate, puține școli au posibilitatea de a asigura distanțarea impusă de normele de prevenție, lucru cunoscut și la nivelul Ministerului Educației.

„Din păcate mai sunt anumite școli unde spațiul mic raportat la numărul mare de elevi nu permite să se respecte distanța între elevi chiar dacă localitățile respective sunt în scenariul Verde, cu toți copiii la școală. Aici se va învăța ca și în situația scenariului Galben. Nu se vor îmbolnăvi elevii și cadrele didactice în spațiul școlii. Ne facem treaba cu responsabilitate. Va fi bine, la școală se vor respecta toate regulile, așa cum s-a întâmplat și la sfârșitul anului școlar trecut.”, anunță Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale.

Câți elevi vor fi lăsați acasă și câți chemați la școală, rămâne doar o alegere făcută la nivelul fiecărei unități de învățământ, decizie ce trebuie anunțată părinților până cel târziu joi, 10 septembrie. Potrivit unui sondaj de opinie, peste 70% dintre părinți își doresc ca învățământul să se desfășoare în clase și nu online, așa cum s-a întâmplat la finalul anului școlar precedent.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă