8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiInvestiție de 200000 de euro pentru o plantație de migdali în Dobrogea

Investiție de 200000 de euro pentru o plantație de migdali în Dobrogea

Georgiana Păun împreună cu soţul ei a cumpărat 15 hectare de teren la aproximativ 30 de kilometri de Constanţa pentru a planta migdali.

În urmă cu şase ani au consultat un inginer horticol care le-a sugerat să planteze acest soi. Pomii sunt aclimatizaţi la condiţiile meteorologice din Dobrogea şi sunt rezistenţi la secetă.

În prezent livada are aproximativ 7.500 de migdali.

„Migdala românească nu este foarte cunoscută în supermarketuri, mai mult în pieţele alimentare unde mai vând oamenii, cei care au în curţi migdali. Noi vrem să facem un produs calitativ şi să-l ambalăm corespunzător pentru a-l putea vinde ecologic aşa cum este înregistrată livada”, a explicat Georgiana Păun.

Georgiana a discutat deja cu marii retaileri din Romania pentru ca în toamnă migdalele dobrogene să ajungă în magazine.

O parte din terenul pe care se află livada nu poate fi folosit pentru plantarea copacilor din cauza solului pietros, aşa că a fost gândit un imens loc de joaca pentru copii şi o microfermă.

Pentru că vacanţa de Paşte s-a prelungit, Irina i-a dus pe doi dintre copiii ei departe de locurile de joacă deja supraaglomerate.

„Alta e când se duc la şcoală şi alta e când fac ore online, ideea este că am vrut să-i scot din mediul ăla să nu mai fie aşa anxioşi, trişti, pentru că lucrurile astea îi întristau, aşa uite..aleargă, zburdă, se bucură, simt şi ei că trăiesc”, a spus Irina Rotaru.

Investiţia familiei Păun se ridică la aproximativ 200.000 de euro, iar acesta este primul an în care aşteaptă profit din plantaţia de migdali.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă