Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Investiții în Tulcea, în urma unui proiect transfrontalier cu un oraș din Ucraina

Investiții în Tulcea, în urma unui proiect transfrontalier cu un oraș din Ucraina

Se vor reabilita două secții din Spitalul Județean, un corp de clădire din Spitalul Măcin și se va iniția un sistem de telemedicină.

Cristian Hagi 0 comentarii

Luni, 25 martie 2019, la Sala Dobrogea, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, și primarul orașului Izmail din Ucraina, Andrii Abramchenko, au semnat contractul de grant pentru proiectul „Infrastructura transfrontalieră de sănătate“, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun de Cooperare Transfrontalieră România – Ucraina 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului privește îmbunătățirea accesului la sănătate în spațiul geografic al Euroregiunii Dunărea de Jos, prin îmbunătățirea infrastructurii de sănătate a județului Tulcea și a orașului Izmail, prin activități comune de reabilitare și dotare a patru spitale: Spitalul Județean de Urgență Tulcea, Spitalul Măcin, Spitalul Regional Dunărean al Consiliului Regional Odesa și Spitalul Municipal Izmail.

Implementarea proiectului vizează, pentru partenerii tulceni, printre altele, reabilitarea infrastructurii de sănătate în cadrul unităților de sănătate publică, respectiv reabilitarea secției de sterilizare, a sălii de operație ortopedie cu dotările aferente, din cadrul Spitalului Județean de Urgență, reabilitarea unui corp clădire din cadrul Spitalului Măcin, inițierea unui sistem de telemedicină operativ la nivelul unităților medicale implicate, sau elaborarea unei strategii comune de sănătate cu impact transfrontalier cu efecte asupra gestionării eficiente a infrastructurii de sănătate.

 

Ce se va întâmpla în Tulcea

„Este un moment important pentru Tulcea și Izmail, un prim pas important după înțelegerea de cooperare semnată acum doi ani între Consiliul Județean Tulcea și Primăria Izmail. Ne bucură faptul că acest proiect a fost eligibil, acesta permițând o reabilitare a secției de sterilizare și a sălii de operație ortopedie cu toate dotările aferente, dar și reabilitarea unui corp de clădire al Spitalului Măcin sau inițierea unui sistem de telemedicină operativ la nivelul unităților medicale implicate. Iată că tratatul de cooperare dintre cele două părți începe să dea roade. Vreau să îi felicit pe toți cei implicați în acest proiect, echipa Consiliului Județean, echipa de la Izmail și de la Euro-regiunea Dunărea de Jos, pentru că astăzi reușim să semnăm acest contract“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

„Sunt convins că ne vom întâlni de mai multe ori, pentru că mai sunt contracte de finanțare în evaluare. Acest nivel de cooperare transfrontalieră și de atragere a fondurilor europene este unic la nivelul regiunii noastre. Cu atât mai important este pentru noi acest proiect, având în vedere că finanțarea este îndreptată spre pediatrie. Sunt convins că în scurt timp, exemplul nostru de cooperare transfrontalieră va fi un exemplu de bună practică pentru ceilalți, dar sunt convins și că pe noi nu ne va ajunge nimeni. Este greu să repeți un astfel de succes, cum este greu să repeți prietenia anumitor persoane, regiuni sau popoare“, a declarat primarul Andrii Abramchenko.

 

Valoarea proiectului: 4,2 milioane euro

Parteneri în proiect alături de Consiliul Județean sunt: Unitatea Administrativ Teritorială Măcin; Spitalul Regional Dunărean al Consiliului Regional Odesa, Comitetul Executiv al Orașului Izmail, Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos”.

Valoarea totală eligibilă pentru acest proiect (pentru toți partenerii) este de 4.252.896,23 euro din care: contribuția Uniunii Europene prin Instrumentul European de Vecinătate - 3.780.000 euro (88,88%); Contribuția totală a partenerilor implicați, inclusiv CJ Tulcea - 472.896,23 euro (11,12%).

Consiliului Județean Tulcea, în calitate de beneficiar principal (lider de proiect), îi revine valoarea totală eligibilă de 2.090.242,86 euro: finanțarea UE prin Instrumentul European de Vecinătate - 1.850.492 euro și cofinanțarea din bugetul local - 239.750,86 euro.

Comentarii

loading...