Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis a decorat spitalul din Constanța, unde Pintea a găsit "dezastru, mizerie și debandadă"

Iohannis a decorat spitalul din Constanța, unde Pintea a găsit "dezastru, mizerie și debandadă"

Spitalul Județean din Constanța, despre care ministrul Sănătății afirma că a găsit "dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală", a fost decorat de președintele Klaus Iohannis.

Rl online 0 comentarii

Spitalul Județean din Constanța, despre care Sorina Pintea afirma că a găsit, în urma unui control, "dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală" și probleme care "ţin de siguranţa pacientului şi de calitatea îngrijirilor", a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul 'Meritul Sanitar' în grad de Cavaler, informează HotNews.

Spitalul din Constanța a fost, în ultimii ani, subiectul mai multor anchete DNA. Lista spitalelor decorate de șeful statului pentru "rezultatele obținute în perfecționarea actului medical" este completată de alte spitale cu probleme, precum Spitalul Județean din Cluj și Institutul Oncologic din Cluj - ambele surse ale unor imagini șocante care circula în mediul online.

HotNews.ro a încercat, marți, fără succes, să o contacteze pe conf. dr. Diana Loreta Păun, Consilier de Stat în cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, pentru precizări pe acest subiect - cum ar fi care au fost criteriile care au stat la baza deciziei de a decora aceste spitale.

Administrația Prezidențială a decis să decoreze 8 spitale "cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical".

Lista spitalelor decorate de Klaus Iohannis:

Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Mare Ofiţer: Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă" Cluj-Napoca.

Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Comandor: Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, Bacău.

Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler: Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Constanţa, Spitalul Municipal Orşova.

Președintele a semnat decretele de decorare duminică, 7 aprilie, iar ceremonia de decorare va avea loc marțea viitoare, pe 16 aprilie. (Sursa: Administrația Prezidențială)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut duminică noaptea o vizită inopinată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, descoperind nereguli în secţia de Neurologie, despre care a spus că este un “dezastru”, găsind acolo “debandadă şi o lipsă de organizare totală”.

Comentarii

loading...