23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis cere demiterea imediată a miniştrilor Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu

Iohannis cere demiterea imediată a miniştrilor Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu

Preşedintele a anunţat înfiinţarea unei comisii mixte la Administraţia prezidenţială pentru rezolvarea problemelor de la vot şi a spus că politic cei care au organizat prost alegerile trebuie să plătească cu funcţia.

Preşedintele Iohannis a precizat că, marţi, la Bruxelles, „foarte mulţi lideri europeni au apreciat foarte, foarte, pozitiv rezultatele referendumului” şi a menţionat că este de multă vreme încoace primul referendum din UE care a reuşit.

„Datorită vouă, dragi români, şi aceste felicitări le-am primit în numele românilor, în adevăratul sens al cuvântului. În Europa, românii contează, România contează şi după rezultatele de la referendum aţi primit felicitări de la cei mai importanţi lideri europeni”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis a menţionat că au răspuns „Da” la întrebările de la referendum 6,4 milioane de români. „Este un rezultat extraordinar de bun, care readuce România în normalitatea europeană. E un foarte mare succes, care vi se datorează vouă, dragi români”, a continuat el.

„Însă, cu toate aceste veşti bune, pozitive, nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave care au apărut în timpul votării: problemele grave în organizarea acestor două tururi de scrutin, am avut probleme şi în ţară. Foarte mulţi români s-au arătat revoltaţi că au trebuit să stea la coadă şi în ţară. (…) Se vede că întreaga organizare a fost gânită pentru inhibarea votului, şi nu pentru încurajarea votului. Am spus înainte că PSD se pregăteşte să boicoteze referendumul”, a mai declarat şeful statului.

Preşedintele a precizat că probleme extrem de grave au fost la secţiile de votare din străinătate.

„Aceste probleme trebuie rezolvate urgent pentru că vine următorul tur de scrutin, în toamna acestui an vin prezidenţiale, şi, fiindcă nu am încredere în Guvern să găsească soluţii rapide şi corecte, voi înfiinţa la nivelul Administraţiei prezidenţiale o comisie mixtă care va începe să lucreze. Îi voi invita pe toţi cei care au atribuţii în domeniu. Rolul acestei comisii este de a identifica problemele majore, de a identifica soluţii şi de a propune aceste soluţii autorităţilor care pot veni cu reglementări: Parlament, Guvern, AEP, în principal”, a anunţat preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a susţinut că, după atâtea probleme, trebuie să existe şi urmări politice.

„Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenţionat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcţia. Atenţie, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc şi alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Aşadar, fiindcă nu au ştiut să-şi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”, a încheiat preşedintele.

 

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă