15 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis: Dacă românul merge la referendum şi ştampilează ”Da”, înseamnă ”Da, PSD...

Iohannis: Dacă românul merge la referendum şi ştampilează ”Da”, înseamnă ”Da, PSD acasă”

Şeful statului susţine că referendumul se axează pe două lucruri fundamentale: justiţie dreaptă şi lupta anticorupţie. ”Acest referendum oferă ştampila românilor să spună clar PSD-ului că aşa nu se mai poate continua”, a afirmat şeful statului, potrivit căruia ”Da” la referendum înseamnă ”Da, PSD acasă”.

Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Craiova, la evenimentul organizat pentru lansarea ultimului său volum, că referendumul din 26 mai este ce mai important lucru.

”Vorbim despre un referendum care vrea să redea România românilor, fiindcă aici vorbim despre cele două lucruri fundamentale în societatea noastră, în democraţia noastră: vorbim despre o justiţie dreaptă şi despre lupta anticorupţie”, a spus Iohannis.

Acesta a reiterate idea că ”nu suntem un neam de hoţi”.

”Românii nu sunt un neam de hoţi, românii sunt un neam care vrea să arate că sunt în rând cu toţi ceilalţi.
Şi atunci trebuie să dăm un semnal foarte clar. Oricât de bine intenţionaţi am fi, oricât de bine am muncit fiecare la locul lui (…) este totuşi nevoie ca cineva să administreze ţara, astfel încât să meargă înainte şi nu înapoi. Avem nevoie de o bună guvernare, nu ca asta de acum. Şi pentru asta, trebuie să avem o regulă clară: Guvernul să administreze ţara, iar Parlamentul să facă legi. Acum, în această nebunească încercare pesedistă de a-şi scăpa liderul de puşcărie, Guvernul vine cu ordonanţe peste ordonanţe şi a bulversat întreg sistemul de justiţie. Au vrut să bulverseze şi întreaga politică penală a statului. Părerea mea este că nu se mai poate admite ca Guvernul, prin ordonanţe de urgenţă, să întoarcă totul cu susul în jos”, a mai declarat Iohannis.

Potrivit acestuia, justiţia ”nu este jucăria Guvernului”.

”Asta nu este o jucărie a Guvernului, justiţia. Justiţia dreaptă, politica penală este o treabă care interesează pe fiecare roman. Dacă avem o justiţie independent, dacă avem o justiţie dreaptă şi o politică penală înţeleaptă, adică o hoţii la puşcărie nu în fruntea statului, atunci şi resturilor lucrurilor funcţionează, iar dacă le stricăm pe acestea, nimic nu mai funcţionează”, a mai declarat şeful statului.

Acesta susţine că, ”dacă pierdem independenţa justiţiei, până la urmă pierdem tot”.

”Cineva va plăti pentru lucrurile acestea, dar să nu vă imaginaţi că PSD va plăti. Nu. Ei vor pierde la un moment dat alegerile şi vor pleca cu buzunarele pline, burduşite. Românii de rând vor plăti pentru acest mega -eşec în guvernarea României. Aceşti oameni trebuie pur şi simplu opriţi şi asta este întrebarea a treia, marea întrebare de la referendumul, care nu este scrisă acolo. Acest referendum oferă ştampila românilor să spună clar PSD-ului că aşa nu se mai poate continua. Dacă românul merge la referendum şi ştampilează «Da», înseamnă «Da, PSD acasă»”, a afirmat Klaus Iohannis.

Referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis are loc în 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European.

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Cele mai citite

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export, o soluție modernă pentru efectuarea controalelor vamale, mai rapid și eficient, a...

Ultima zi de alegeri prezidențiale în Rusia. Pentru a masca absenteismul, propaganda Kremlinului anunță că rușii au votat online

Duminică dimineață, la începutul zilei a treia (ultima) de alegeri prezidențiale în Rusia, prezența fizică la urne depășea cu puțin 50 la sută din...

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export, o soluție modernă pentru efectuarea controalelor vamale, mai rapid și eficient, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă