3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis: PSD încearcă să îndoaie legile pentru a-şi scăpa liderul de puşcărie

Iohannis: PSD încearcă să îndoaie legile pentru a-şi scăpa liderul de puşcărie

Şeful statului susţine că, din cauza faptului că ”PSD încearcă să îndoaie legile pentru a-şi scăpa liderul de puşcărie”, liderii europeni relevanţi, care au înţeles că dacă se pierde statul de drept se pierde totul, nu mai vor să aibă de-a face cu PSD.

Întrebat, marţi, la Craiova, unde şi-a lansat ultimul volum, care a fost mesajul pe care l-a primit de la liderii europeni la summitul de la Sibiu, Klaus Iohannis a răspuns: ”Pentru liderii europeni, România contează. Pentru liderii europeni, românii contează. Am spus acest lucru şi cu altă ocazie. Este fenomenal de important de înţeles: pentru Europa, pentru Uniunea Europeană, România contează, românii contează. Ştiţi cine nu contează pentru Europa? PSD nu contează. Cred că între timp toată lumea ştie şi de ce este aşa. Nu pentru că un partid trebuie exclus, ci pentru felul în care PSD a guvernat de doi ani şi jumătate încoace”.

Iohannis a explicat că liderii europeni nu se amestecă în probleme foarte concrete ale unui stat, în chestiuni de politică internă sau economie, însă ţin foarte mult la respectarea statului de drept.

”Într-o problemă sunt foarte interesaţi: în problema statului de drept, a independenţei justiţiei şi vă spun şi de ce. Uniunea Europeană nu este o uniune strict economică, nu este un fel de târg unde mergem şi schimbăm mărfurile la liber. Este şi o uniune economică (…) dar uniunea este mult mult mult mai mult decât atât, este o uniune care se bazează pe valori valori europene (…) democraţie, libertate, stat de drept, sigur şi prosperitate şi libertatea de a te mişca şi libertatea schimburilor economice. În democraţiile mai vechi, politicienii şi cetăţenii au înţeles că unele lucruri nu sunt negociabile: statul de drept, independenţa justiţiei nu sunt negociabile fiindcă dacă ele se pierd, se pierde totul. (…) Statul de drept, independenţa justiţiei, o justiţie dreaptă, o democraţie autentică unde în faţa legii toţi suntem egali –  aceste lucruri sunt importante pentru liderii europeni şi fiindcă avem o guvernare care le-a ignorat nu doresc să discute cu PSD”, a mai spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a afirmat că ”PSD încearcă să îndoaie legile pentru a-şi scăpa liderul de puşcărie, PSD încearcă să subjuge justiţia pentru a scăpa corupţii şi hoţii care s-au cocoţat în vârful statului şi asta în Europa şi în România este inacceptabil”.

”De aceea nu mai vorbeşte nimeni dintre liderii europeni relevanţi cu PSD. Nu fiindcă nu ar vrea să fie cu românii, nu fiindcă ar vrea să ne impună ceva. Te şi doare capul când îi auzi pe pesedişti cum merg în ţară, în campanie electoral, şi încearcă să vină cu tot felul de idei caudate. Dar noi ştim: fiindcă Europa nu vrea acest PSD care ignoră toate valorile de bază. PSD nu mai vrea Europa şi încearcă să ne vândă ideea că nu e chiar aşa bine cu Europa”, a mai spus Iohannis.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă