4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis: Universităţile selectate de CE vor deveni un vârf de lance al...

Iohannis: Universităţile selectate de CE vor deveni un vârf de lance al integrării europene

“Universitatea din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti sunt instituţiile care, alături de partenerii lor europeni, vor deveni un vârf de lance al integrării europene în domeniul învăţământului superior”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată menţionează că preşedintele Klaus Iohannis a susţinut permanent, în calitatea sa de membru al Consiliului European, rolul important al educaţiei în consolidarea Uniunii Europene şi a sprijinit atât iniţiativa “Universităţi europene”, cât şi alocarea de resurse suplimentare pentru europenizarea învăţământului, în contextul în care Brexit-ul şi ascensiunea populismului au indicat o nevoie urgentă de a întări dimensiunea europeană a educaţiei, pe toate nivelurile.

Comisia Europeană a lansat în decembrie 2017 iniţiativa privind universităţile europene ca răspuns la apelul Consiliului European de a contribui la consolidarea parteneriatelor strategice între instituţiile de învăţământ superior, la nivelul întregii Uniuni. Obiectivul iniţiativei este de a crea, până în 2024, 20 de reţele care, sub titlul de “Universităţi europene”, vor promova valorile şi identitatea europeană, vor creşte calitatea învăţământului şi a cercetării şi vor contribui la creşterea competitivităţii globale a învăţământului superior european.

Miercuri, au fost anunţate primele 17 reţele care urmează să beneficieze de sprijinul financiar al programului ce însumează 85 de milioane de euro.

“Includerea a trei universităţi româneşti în aceste reţele demonstrează deschiderea mediului universitar din ţara noastră pentru cooperarea europeană şi internaţională”, se mai arată în comunicatul citat.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă