13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiISU Dobrogea a trimis din greșeală o avertizare de Cod Roșu

ISU Dobrogea a trimis din greșeală o avertizare de Cod Roșu

Transmiterea mesajului de  COD ROȘU în locul celui de COD PORTOCALIU, a fost o eroare umană, regretabilă, din partea operatorului ISU, survenită pe fondul mai multor avertizări de vreme severa, sub a căror incidenta s-a afla  județul,  respectiv 2 coduri roșii și 3 coduri portocalii.

Odata cu sesizarea acest aspect, a existat o comunicare publica imediata  in acest sens, iar la nivelul Inspectoratului declanșată o acțiune de verificare a modului in care procedura de informare a populației, prin intermediul sistemului Ro-Alert,  a fost respectata.

În urma acesteia, ofițerul de serviciu din dispecerat a fost sancționat disciplinar și s-au dispus măsurile imediate pentru reinstruirea personalului  din dispeceratul ISU Constanta in vederea utilizarii eficiente a sistemului  Ro-Alert. De la implementarea sistemului destinat Informării populației in cazul unei situatii de urgenta, din dispeceratul isu au fost trimise  40 de mesaje către populație, fără a fi înregistrate situatii similare celei de ieri.

 

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă