Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ISU Dobrogea continuă să amendeze agenții economici de pe litoral

ISU Dobrogea continuă să amendeze agenții economici de pe litoral

Pe durata sezonului estival, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa efectuează activităţi specifice în vederea verificării unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective.

Cristian Hagi 0 comentarii

Astfel, în perioada 02-08 septembrie a.c., în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 33de obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: 8 unități de turism, 24 restaurante și cluburi, precum și în alt obiectiv.

 
În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 238 deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 235 sancţiuni, respectiv 206 avertismente şi 29 amenzi contravenţionale în valoare totală de 172.500 lei.

Dintre constatările cel mai frecvent menţionate în documentele de control, putem exemplifica:

neîntocmirea şi/sau neavizarea planului de intervenţie, la unele unităţi de turism;
neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor;
nemenţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor electrice pentru iluminatul de siguranţă pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu, cât şi pentru intervenţie în încăperea centralei termice;
lipsa verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcţii de turism, în conformitate cu reglementările tehnice;
exploatarea cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiei electrice aferentă construcţiilor.

Ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate şi a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităţilor de turism controlate, au fost executate exerciţii de evacuare.

Citește totul despre:

#litoral #isu dobrogea

Comentarii

loading...