15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiISU Timiș spune că în spațiile verificate nu sunt substanţe toxice

ISU Timiș spune că în spațiile verificate nu sunt substanţe toxice

Verificările efectuate, joi, de echipa MApN sosită la Timişoara şi echipajele CBRN au reconfirmat faptul că în spaţiile controlate nu mai sunt prezente substanţe toxice şi locuitorii din două imobile deratizate cu Delicia Gastoxin pot reveni în apartamente, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Potrivit sursei citate, locuitorii din strada Mioriţa nr. 8, unde s-au înregistrat cele trei decese, vor putea reveni în locuinţe doar după o igienizare pe care proprietarul blocului este obligat să o facă cu o firmă specializată.

“În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş de joi după-amiaza s-au luat următoarele măsuri: revenirea locatarilor în imobilele de pe strada Vaida Voievod nr. 1, respectiv Mioriţa nr. 4. Pentru imobilul privat de pe strada Mioriţa nr. 8, înainte de revenirea locatarilor se va efectua obligatoriu o igienizare prin grija administratorului, cu un operator economic de profil. În urma verificărilor efectuate joi de către echipa din cadrul MApN împreună cu echipajele CBRN ISU s-a confirmat încă o dată că nu se înregistrează prezenţa substanţelor toxice în spaţiile verificate”, a precizat Megherea.

În acest moment mai sunt internaţi 25 de copii la Spitalul “Louis Ţurcanu” din Timişoara şi şase adulţi la alte spitale, potrivit aceleiaşi surse. Starea persoanelor internate este în general bună, momentan pacienţii aflându-se sub supravegherea medicilor.

O echipă mobilă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale s-a aflat joi la Timişoara pentru a acorda sprijin autorităţilor locale în vederea confirmării prezenţei unor substanţe chimice toxice industriale în cazul incidentului de la sfârşitul săptămânii trecute, când trei persoane au decedat şi alte câteva zeci au ajuns la spital în urma dezinsecţiei efectuate într-un bloc.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cei trei specialişti, membri ai unei echipe de prelevare şi identificare a agenţilor chimici, bacteriologici şi radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din MApN, au acţionat cu echipamente performante pentru detecţia fosforului remanent din diverşi compuşi organici şi anorganici de la faţa locului, precum şi pentru verificarea plenitudinii operaţiunilor de decontaminare desfăşurate până în prezent.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă