13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiItalia cunoaște o creștere alarmantă a numărului cazurilor de COVID-19

Italia cunoaște o creștere alarmantă a numărului cazurilor de COVID-19

Acest lucru înseamnă o creștere cu 630 în urmă cu o zi şi cel mai grav bilanţ înregistrat după data de 28 martie, potrivit Reuters.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus a fost de 23.232 (din 188.659 de teste), comparativ cu 22.930 luni (din 148.945 de teste).

Italia, prima ţară occidentală grav lovită de pandemie, a raportat până acum 51.306 decese din 1,455 milioane de infectări cu SARS-CoV-2 și se pregătește de campania de vaccinare împotriva Covid-19.

Deşi numărul de decese a fost cel mai ridicat din Europa în ultimele zile, rata de creştere a spitalizărilor şi de internare la terapie intensivă a scăzut.

Italia, cel mai mare număr de decese în valul al doilea al pandemiei de Covid-19

Marţi, în spitale se aflau 34.577 de pacienţi cu COVID-19, în scădere cu 120 faţă de ziua anterioară, când se înregistrase o creştere de 418 internări. La terapie intensivă sunt 3.816 pacienţi, cu şase mai mulţi decât luni.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă