8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiJoe Biden va participa online la Summit-ul București, găzduit de Klaus Iohannis

Joe Biden va participa online la Summit-ul București, găzduit de Klaus Iohannis

Prezența Președintelui SUA a fost confirmată în mediul online de Klaus Iohannis:

„Sunt bucuros să îl avem invitat pe președintele Joe Biden la Summitul București 9 pe care îl găzduiesc astăzi la București. Împreună cu președintele Andrzej Duda îi urăm bun venit și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în pregătirea summitului NATO”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Evenimentul va începe astăzi la ora 16.00, conform agendei președintelui și se va desfășura la Bucureși cu prezența fizică a preşedintelui Republicii Polone şi cu participarea prin videoconferinţă a celorlalţi şefi de state din Formatul Bucureşti – Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Ungaria – precum şi a secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg.

„Agenda reuniunii la nivel înalt vizează pregătirea Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, la 14 iunie 2021, cu accent special pe consolidarea relaţiei transatlantice, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe procesul de reflecţie NATO 2030. Reuniunea va avea loc inclusiv în contextul recentelor evoluţii îngrijorătoare de securitate din regiunea Mării Negre. Dialogul şi cooperarea cu partenerii din Vecinătatea Estică, sprijinul pentru consolidarea capacităţilor acestora de apărare, precum şi sporirea rezilienţei NATO, a aliaţilor şi partenerilor în faţa provocărilor actuale de securitate, vor fi, de asemenea, abordate de participanţii la reuniunea de vârf”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă