13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiJucăriile smart pentru copii sunt din ce în ce mai căutate. Cu...

Jucăriile smart pentru copii sunt din ce în ce mai căutate. Cu cât a crescut cererea în pandemie

Copiii inspiră zi de zi, ba chiar pot da şi idei de afaceri. O demonstrează Dan Popa, care, după ani de zile în care a fost medic şi organizator de evenimente, din 2015, când s-a născut fetiţa lui, Leea, din dorinţa de a-i oferi ce putea el mai bun, a început o nouă afacere, una cu jucării multifuncţionale pentru copii, din lemn.

Investiţia iniţală pe care a făcut-o a fost de 27.000 de euro, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 1 milion de euro.

„Am aflat de un concept care se numeşte turn de învăţare care permite copilului să se ridice la o înălţime oarecare în siguranţă şi să participe sau să observe lucuri care îi sunt foarte greu de observat la înălţimea pe care o are el în mod obişnuit. Pe spatele turnului am pus o tablă de scris. Mi-am dat seama că pot da jos tabla de scris unde pot să pun un alt panou cu nişte închizători unde copilul îşi exersează degeţelele şi învaţă despre lucruri practice. Tabla de scris era de fapt o placă de lemn. Dacă am montat-o ca şi plan înclinat ea a devenit tobogan”, a spus Dan Popa, antreprenor.

Cererea pentru astfel de produse a crescut cu 40% în 2020 faţă de anul 2019. Daniel are un copil în vârstă de aproape 3 ani și spune că astfel de jucării sunt foarte utile, mai ales acum, în vreme de pandemie, dar nu numai.

„A fost foarte atrasă de acest concept şi de atunci pot să zic că viaţa atât pentru ea, cât şi pentru noi s-a simplicat. Ea şi-a creat foarte multe activităţi şi în acelşi timp şi noi am fost nişte părinţi mai liniştiţi. Noi avem acasă tot conceptul, cu tot cu tablă, tobogan, leagăn şi atunci pentru ea a fost ca într-un parc de distracţie. Locul de joacă s-a mutat acasă”, a spus Daniel, părinte.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă