15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiJudecătoare de la Tribunalul Bucureşti, trimisă în judecată pentru luare de mită

Judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, trimisă în judecată pentru luare de mită

DNA a anunţat vineri, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Burlan-Puşcaş Elena, la data faptelor judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de luare de mită.

”În contextul judecării a două dosare penale ce priveau săvârşirea unor infracţiuni săvârşite cu violenţă (tentativă de omor calificat, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice), inculpata Burlan-Puşcaş Elena a primit, în perioada iunie 2009 – februarie 2010, prin intermediari, de la mai multe persoane (inculpaţi şi rude ale unora dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească), suma totală de 63.000 de euro. Astfel, în legătură cu o cauză penală pe care inculpata a avut-o spre judecată, aceasta a primit suma de 10.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi alţi 30.000 de euro pentru a dispune pronunţarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei faţă de toţi cei nouă inculpaţi judecaţi”, au anunţat procurorii DNA. 

Potrivit acestora, în legătură cu o a doua cauză penală pe care a avut-o spre judecată, juecătoarea a primit suma de 8.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi alţi 15.000 de euro pentru a dispune pronunţarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei faţă de patru din cei cinci inculpaţi judecaţi.

”Cu privire la cel de-al cincilea inculpat, deşi minor la data săvârşirii infracţiunii pentru care a fost judecat, inculpata a pronunţat o pedeapsă cu executare efectivă a pedepsei, deoarece tatăl acestuia a refuzat să plătească suma solicitată de magistrat”, se mai arată în comunicat. 

Ulterior, în ambele cauze magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis apelurile parchetului şi au pronunţat pedepse cu executare faţă de autorii infracţiunilor de tentativă de omor calificat, pedepse cuprinse între 5 şi 8 ani.

În cauză s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile aflate în posesia ori proprietatea inculpatei Burlan-Puşcaş Elena.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă