11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiJudecătorii CSM au admis cererea Alinei Ghica de apărare a reputaţiei profesionale

Judecătorii CSM au admis cererea Alinei Ghica de apărare a reputaţiei profesionale

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale a doamnei judecător ALINA NICOLETA GHICA, vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în decizia Secţiei pentru judecători a CSM. Decizia a fost luată de către judecătorii CSM în unanimitate.

Judecătorul Alina Ghica a formulat cererea de apărare a reputaţiei profesionale după ce au apărut mai multe articole în presă în care era criticată pentru decizia din dosarul de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) privind constituirea completelor de 5 judecători de la instanţa supremă.

Liviu Dragnea a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea ÎCCJ privind constituirea completelor de 5 judecători, iar Alina Ghica a admis-o, deoarece trebuia aşteptată motivarea Curţii Constituţionale. Prin decizie, a fost suspendată hotărârea Colegiului de conducere al ICCJ prin care a fost organizată, la începutul lunii noiembrie, tragerea la sorţi a Completurilor de 5 judecători. Ulterior, la ÎCCJ a mai avut loc o tragere la sorţi.

În raportul întocmit cu privire la cererea de apărare a reputaţiei, inspectorii judiciari arată că informaţiile din presă sugerau că imparţialitatea Alinei Ghica a fost influenţată de anumite interese.

„Astfel, se constată că informaţiile, în modalitatea prezentată în articolele analizate, cu privire la modificarea completului de judecată şi la modalitatea de soluţionare a dosarului nr. 7249/2/2018 al Curţii de Apel Bucureşti, precum şi lansarea în spaţiul public unor informaţii prin care se acreditează ideea că imparţialitatea judecătorului a fost influenţată de persoane cu anumite interese, pot avea drept consecinţă formarea unei păreri publice defavorabile cu privire la reputaţia profesională a doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica, în măsură să şustifice intervenţia CSM pentru apărarea reputaţiei profesionale a magistratului în cauză”, se arată în raportul Inspecţiei Judiciare.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă