20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiJurnalistul american Larry King s-a stins din viață la vârsta de 87...

Jurnalistul american Larry King s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani

“Cu o profundă tristețe Ora Media anunță decesul unuia dintre fondatorii săi, gazda și prietenul Larry King, care a murit în această dimineață la vârsta de 87 de ani”, se spune în comunicat.

Radiodifuzorul CNN din 2 ianuarie a informat despre spitalizarea jurnalistului din cauza bolii coronavirus noi.

King a fost spitalizat în Los Angeles, unde primea tratament și, la începutul lunii ianuarie, a fost anunțat că starea lui se îmbunătățise, scrie News.ro. „Larry a luptat cu multe probleme de sănătate în ultimii ani și luptă și cu asta din greu, este un campion”, a spus o sursă pentru ABC News.

 

Prezentatorul de televiziune a suferit în 2019 un atac cerebral și i-a fost făcută apoi o angioplastie. În 2017, el a dezvăluit că a primit tratament pentru cancer pulmonar. King a suferit un grav atac de cord în 1987, în urma căruia a fost operat. Despre experiența sa cu boala de inimă a scris două cărți: „Mr. King, You’re Having a Heart Attack: How a Heart Attack and Bypass Surgery Changed My Life” (1989) și „Taking On Heart Disease: Famous Personalities Recall How They Triumphed over the Nation’s #1 Killer and How You Can, Too” (2004). În 2020, doi dintre copiii lui au murit: Andy, din cauza unui atac de cord, în luna iulie, și Chaia, din cauza unui cancer pulmonar, în luna august.

Președintele rus Vladimir Putin a fost prima oficialitate care și-a prezentat condoleanțe pentru moartea jurnalistului american. 

“S-au întâlnit de mai multe ori. King l-a intervievat în repetate rânduri pe Putin. Președintele a apreciat întotdeauna profesionalismul său înalt și autoritatea jurnalistică incontestabilă”, a declarat Dmitri Peskov, secretar de presă al liderului rus.
 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă