6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis a anunțat când se pot întoarce elevii în școli

Klaus Iohannis a anunțat când se pot întoarce elevii în școli

Când se întorc elevii în școli este întrebarea pe care și-o pun cadrele didactice, elevii și părinții, nemulțumiți că predarea online nu poate acoperi nevoile unui învățământ de calitatea celui ce presupune interacțiunea directă din sălile de curs.

„Recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci cât pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă. Deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare, aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi pentru a proteja şi copiii şi familiile lor, din păcate este necesar să se facă învăţământ online.”,a explicat Klaus Iohannis.

Președintele României a adăugat că întoarcerea elevilor în sălile de curs se va produce mai repede doar dacă vor fi respectate măsurile de protecție sanitară: “Cu cât mai bine respectăm noi măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la şcoală. Este o ecuaţie destul de simplă, uşor de înţeles. Ştiu că nu este totdeauna uşor de respectat, dar vă garantez, merită.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă