Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis a participat la ceremonia de înființare a Corpului Multinațional Sud-Est

Klaus Iohannis a participat la ceremonia de înființare a Corpului Multinațional Sud-Est

În cadrul aceleiași ceremonii, s-a dat citire ordinului de împuternicire a comandantului MNC-SE, căruia i-a fost înmânat Drapelul de Identificare al Corpului Multinațional Sud-Est.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE) a avut loc joi, 23 iulie, în Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) ”Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, a ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și a șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Ulterior desfășurării ceremoniei de înființare, a avuit loc etapa finală a Exercițiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unități și mari unități aparținând Forțelor Terestre și Forțele Aeriene Române.

Exercițiul, la care au participat aproximativ 1.000 de militari și peste 200 mijloace tehnice, a avut ca scop perfecționarea procesului de integrare a capabilităților militare pentru executarea sincronizată a unor acțiuni militare complexe.

Exercițiul și-a propus, totodată, verificarea stării de operativitate a structurilor din subordine, fără parcurgerea etapelor de planificare obișnuite pentru organizarea unui exercițiu la acest nivel, urmârind ca, în termen de cinci zile de la notificare, structurile din subordine să fie în măsură să-și demonstreze capacitatea de luptă în context interarme, multi-domeniu și întrunit.

Desfășurarea celor două activități a fost adaptată actualului context pandemic, fiind luate, astfel, toate măsurile de protecție sanitară și distanțare socială.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...