Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis, apel la mass-media de a nu scrie știri false privind Coronavirus

Klaus Iohannis, apel la mass-media de a nu scrie știri false privind Coronavirus

Președintele României, Klaus Iohannis, a atenționat mass media din România cu privire la știrile care se transmit pe tema coronavirusului. Totul după ce pe modelul altor țări, în România unele magazine au fost golite de românii speriați că vor fi nevoiți să stea izolați în case.

Rl online 0 comentarii

"În încheiere, reiau apelul la calm pe care l-am făcut și acum două zile, întrucât nu există motive de panică.

Este esențial să tratăm cu toată atenția această situație, să ne informăm permanent din surse oficiale și credibile.

Din păcate, am observat că abordarea mass-media a fost în unele cazuri inutil de alarmistă, fapt care generează o stare de anxietate nedorită în rândul populației. Reiau apelul și către mass-media, informați oamenii corect și constant, dar de o manieră echilibrată și fără excese, fără încercări de a transforma aceste informări în ceva senzațional!

În același timp, toți cetățenii trebuie să înțeleagă că este responsabilitatea fiecăruia în parte, nu doar a instituțiilor, să coopereze, să respecte întru totul indicațiile și sfaturile autorităților, pentru a avea o strategie de succes în a preveni și a combate infecțiile cu coronavirus.

Cel mai important instrument de stopare a răspândirii coronavirusului este prevenția.

De aceea, îi încurajez pe oameni să urmeze principala recomandare a tuturor specialiștilor, inclusiv a celor din Organizația Mondială a Sănătății, conform căreia cea mai sigură protecție este menținerea unei igiene personale permanente", a declarat Klaus Iohannis, conform Știripesurse.ro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...