Klaus Iohannis: Evreii din România sunt o valoroasă filă de a istoriei și patrimoniului nostru

Klaus Iohannis: Evreii din România sunt o valoroasă filă de a istoriei și patrimoniului nostru

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul celei de-al IV-lea Congres al Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic.

Petronel Tudor 0 comentarii

„Transmit salutul meu călduros tuturor participanților la Congresul Federației Comunităților Evreiești din România. Doresc să folosesc acest prilej pentru a reitera, în numele Statului Român, aprecierea pentru contribuția importantă a comunității evreiești din România la dezvoltarea țării, la construcția societății românești moderne. Comunitățile evreiești, evreii din România, prin sacrificiile și jertfele lor, prin contribuția lor în plan civic, economic și cultural, sunt o valoroasă filă a istoriei și o parte inseparabilă a patrimoniului nostru. Sunteți de secole acasă aici, aveți locul binemeritat atât în prezentul României, cât și în viitorul european pe care ni-l construim împreună!”, a transmis miercuri Klaus Iohannis.

Comunitatea evreiască a dat României numeroase personalități importante în toate domeniile vieții sociale, în cultură, educație și știință iar președintele României a ținut să amintească responsabilitatea pe care cu toții o avem în păstrarea memoriei evenimentelor fericite dar și a celor tragice.

„Sunt angajat în a contribui la păstrarea vie a memoriei victimelor Holocaustului și în a depune toate eforturile pentru combaterea antisemitismului, rasismului și xenofobiei.”, a spus în acest context Klaus Iohannis.

Președintele le-a mulțumit reprezentanților comunității evreiești din România și pentru eforturile făcute în contextul pandemiei de coronavirus și a felicitat modul în care, în aceste luni grele, comunitățile evreiești au dat dovadă de atenție, iubire și grijă față de cei aflați în nevoie.

Comentarii

loading...