Klaus Iohannis, în vizită la Memorialul Revoluţiei din Timişoara

Klaus Iohannis, în vizită la Memorialul Revoluţiei din Timişoara

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, vineri, Memorialul Revoluţiei din Timişoara, locul unde sunt păstrate documente, mărturii şi obiecte din timpul Revoluţiei de la Timişoara.

Rl online 0 comentarii

Klaus Iohannis a ajuns, vineri, cu puţin timp înainte de 13.30, la Memorialul Revoluţiei din Timişoara, fiind însoţit de primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu.

Seful statului a fost întâmpinat de preşedintele Memorialului Revoluţiei, Traian Orban, un erou al Revoluţiei de la Timişoara, care încă de la înfiinţare (26 aprilie 1990) conduce muzeul. 

Memorialul Revoluţiei din Timişoara este locul unde sunt păstrate documente, mărturii şi obiecte din timpul Revoluţiei de la Timişoara.

Vizita preşedintelui României la Memorialul Revoluţiei vine în contextul declarării anului 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”. O ceremonie publică a fost anunţată iniţial pentru luni, 20 mai, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. Acest eveniment ar fi trebuit să marcheze debutul seriei de activităţi care fac parte din programul preşedintelui României, care se va desfăşura pe durata anului 2019, dar, după primirea mai multor critici, Klaus Iohannis a amânat evenimentul.

Vineri, Iohannis va participa la mai multe evenimente la Timişoara, iar în cursul serii îşi va lansa ultimul volum publicat, "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa". Lansarea va avea loc la Biblioteca Universităţii Politehnica din Timişoara.

Comentarii

loading...