19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis: Lupta împotriva schimbărilor climatice se duce prin acțiuni concrete

Klaus Iohannis: Lupta împotriva schimbărilor climatice se duce prin acțiuni concrete

„Am spus deja că România își asumă o țintă europeană de atingere a neutralității din punct de vedere al carbonului până în 2050 și susține o țintă ambițioasă de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030. Este un gest de responsabilitate pe care suntem obligați să-l facem pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare.”, a spus joi Klaus Iohannis.

Președintele României participă la reuniunea Consiliului European ce are pe ordinea de zi tema importantă a combaterii schimbărilor climatice.

„România este parte a efortului european și internațional de combatere a schimbărilor climatice. Este nevoie de un angajament ferm, iar eu, ca Președinte al României, îmi iau acest angajament pentru următorii ani. Mă voi implica direct pentru a sprijini măsurile și politicile publice care conduc la un mediu curat, și aici mă refer în special la reducerea poluării aerului, solului și apelor țării noastre, precum și la reducerea schimbărilor climatice și la protejarea biodiversității.”, este de părere Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că România va avea acțiuni concrete și o strategie eficientă pentru atingerea obiectivelor în ceea ce privește creșterea calității vieții.

„Lupta împotriva schimbărilor climatice se duce prin acțiuni concrete, pe termen mediu și lung, acțiuni cu impact cuantificabil și real. În acest sens, împreună cu Guvernul, vom elabora politici publice și vom crea instrumente care să ducă la implementarea lor. Nu avem nevoie de strategii nerealiste, făcute din pix, care să zacă într-un sertar. Trebuie să ne concentrăm pe propuneri și strategii ambițioase, dar realiste, pe care să le implementăm și care să aibă ca efect creșterea calității vieții oamenilor.”, a mai spus președintele Iohannis.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă