Klaus Iohannis: Ne propunem să avem 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie

Klaus Iohannis: Ne propunem să avem 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că în şedinţa de lucru cu premierul Florin Cîţu, membri ai Guvernului, şefi de instituţii şi experţi s-au stabilit ţinte de vaccinare anti-COVID-19, respectiv 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

Romania libera 0 comentarii

Autoritățile și-au mai propus 6 milioane vaccinate până la 1 iulie şi 7 milioane - până la 1 august. 

De asemenea, a fost pregătit un calendar cu măsuri de relaxare.

„O să vă întrebaţi de ce aceste date. Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare şi am dori să avem un calendar care cuprinde întreaga perioadă de vară. Aşadar, ne pregătim de relaxare, însă trebuie să fie o relaxare precaută. Noi vrem să scăpăm de pandemie, nu vrem să ne relaxăm în iunie ca să revenim cu restricţii în august. Vrem să avem un calendar care ne permite să reluăm multe activităţi, dar care nu ne expun pericolului revenirii pandemiei în forţă. Aşadar, vom avea o relaxare pas cu pas. Am elaborat calendarul care cuprinde aceşti paşi, până pe 1 septembrie, urmând ca, la sfârşitul verii, să avem o reevaluare pentru a stabili măsurile pentru toamnă", a spus Iohannis într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că aceste relaxări sunt condiţionate de doi factori extrem de importanţi, respectiv evoluţia pandemiei, măsurată prin rata de incidenţă, şi gradul de vaccinare.

„Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm - aşa de simplu este!", a mai spus Iohannis.

Comentarii

loading...